Lauwe krieltjessalade met kruidendressing en homemade calamares
bereiding
-
1
Snipper alle kruiden fijn. Mix de mayonaise met de yoghurt, de bieslook, de peterselie, de koriander, de dragon, het citroensap en eventueel 1 eetlepel water tot een gladde dressing. Kruid de dressing met peper en zout.
-
2
Boen de krieltjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitdampen wat afkoelen. Spoel de appelen en de selder en snij ze in dunne partjes. Meng ze onder de aardappeltjes.
-
3
Maak de inktvisringen. Zet 3 diepe borden klaar, eentje met de bloem, eentje met de losgeklopte eidooiers en eentje met de panko. Snij de inktvistubes in ringen en dep ze goed droog. Wentel ze eerst door de bloem, daarna door de eidooiers en ten slotte door de panko.
-
4
Bak de inktvisringen krokant in een bodempje plantaardige olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Stort de aardappelsalade in een kom en leg er de krokante inktvisringen bij. Werk de salade af met de citroen, de extra gesnipperde peterselie en de kruidendressing.