Meest recente artikelen

Koken met restjes

Zo gooi je minder weg

Koken met restjes dossier

Gooi jij ook elke week zoveel restjes eten weg? Zonde! Vaak kun je daar nog iets lekkers mee maken. In dit dossier verzamelen we onze tips en recepten.

Koken met restjes, dat is niks om je over te schamen. Integendeel: je verspilt minder én het is ook nog goed voor je portemonnee. Want vaak zijn onze ogen groter dan onze buik en koken (en kopen) we meer dan we op kunnen.

Natuurlijk zijn restjes ook niet onbeperkt houdbaar. Stop ze in elk geval van zodra ze afgekoeld zijn in de koelkast of in de diepvriezer. En bedenk meteen ook in welk gerecht je ze wil gaan gebruiken (binnen de twee dagen als het restje uit de koelkast komt en binnen de drie maanden als het uit de diepvriezer komt). Zo vergeet je het niet en koop je niet wéér iets nieuws, waarvan je dan weer een restje overhoudt.

Zorg dat het gerecht waarin je een restje verwerkt door en door warm is. En blijft er toch weer wat over, gooi dat restje-van-een-restje dan weg.

Minder verspillen…

1/3 van het eten op aarde wordt verspild. Veel te veel! Tijd om daar iets aan te doen, dus. En dat begint bij slim inkopen en goed plannen.

… meer koken met restjes!

Vaak zijn de restjes in de koelkast en de voorraadkast nog best geschikt om iets anders mee te maken. Hieronder vind je onze lekkerste tips om te koken met de restjes: van broodpudding tot nasi goreng. Voortaan denk jij twee keer na voor je iets weggooit!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen