Meest recente artikelen

Dit maak je nog met overschotjes saus

Restje saus? Gooi het niet weg!

  • Deel dit artikel:
Dit maak je nog met overschotjes saus Artikel

Gooi jij ook af en toe restjes saus weg? Da's zonde: je kan er nog heel wat lekkere dingen mee maken. Wij geven je alvast wat inspiratie.

Pizzabaguettes

Zin in een lekkere lunch of snack, maar enkel kliekjes in huis? Geen probleem: je kan er nog iets overheerlijks mee maken. Snijd enkele broodjes overlangs door (ze moeten niet meer supervers zijn), bestrijk met een restje tomatensaus, enkele restjes groenten die je lekker vindt, en eventueel nog wat salami of ham. Strooi er wat kaas over en zet in de oven. Klaas is Kees!

Pizzabaguettes Naar het recept voor pizzabaguettes.

 

Lasagne-in-a-mug

Soms ben je alleen thuis en krijg je zin in een pasta die lekker, romig en vooral snel klaar is. Lasagne-in-a-mug, oftewel lasagne in een kopje to the rescue! Stapel kant-en-klare stukjes lasagnevellen, restjes tomatensaus en ricotta of mascarpone in een kopje en zet kort in de oven.

 Natuurlijk kan je ook onze lekkere 10-minutenlasagne maken. Het recept vind je hier.

 

Mosselen

Ook mosselen kan je een lekkere toets geven met wat overgebleven tomatensaus: fruit een uitje en wat knoflook in een mosselpan, blus met witte wijn en de saus en gooi de mosselen erbij. Laat garen tot ze openkomen.

Mosselen in tomatensaus Wat meer tijd en verse tomaatjes in huis? Maak dan eens onze lekkere mosselen in tomatensaus.

 

Gevulde groenten

Meng het restje saus met wat rijst, gehakt, gestoofde uien en knoflook, vul er je groenten mee en laat gratineren in de oven.

Gevulde courgette met lamsgehakt Inspiratie nodig? Probeer dit recept eens en vervang de tomaten door het restje tomatensaus.

 

Olijventapenade

In een klassiek recept voor olijventapenade zitten geen tomaten, maar de combinatie is wel hemels, geloof ons!

Olijventapenade Voeg aan dit recept gerust nog wat tomatensaus en enkele kappertjes toe om een tweede spread te maken.

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen