Meest recente artikelen

Dit maak je met restjes pompoen

Zo gaat er niets van verloren!

Dit maak je met restjes pompoen Artikel

De herfst staat garant voor heerlijke pompoenen, en wij kunnen er alvast niet genoeg van krijgen! Heb je nog wat restjes over? Laat ze dan niet in je diepvriezer verdwijnen, maar probeer er deze 7 dingen mee uit.

1. Maak er een drankje mee

Warme of koude drankjes zijn extra lekker én helemaal in het seizoen als je 'r een beetje pompoen aan toevoegt. Een heerlijke pumpkin spice latte of pompoenmojito? Waarom niet!

2. Gebruik ze tijdens je aperitief

Bij de pompoenmojito van hierboven kun je perfect aperitiefhapjes met pompoen serveren. Wat dacht je van pompoentwisters of geglazuurde pompoen-baconsnoepjes?

3. Maak er een heerlijke burger (én saus) mee

Vegetarische burgers met pompoen: het kan!  Vergeet ook de saus niet: deze pittige bereiding op basis van pompoen geeft al je burgers en andere vleesgerechten een heerlijk extraatje.

4. Tover je restjes om tot balletjes

Geen fan van burgers, maar wél van balletjes? Dan is dit recept alvast een goed idee. Lekker in gerechten of als hapje!

5. Geef je salade een mooi extraatje

Pompoenblokjes geven je salade dat tikkeltje extra, zorgen voor een lekkere smaak én zullen je langer verzadigd houden. Hetzelfde geldt voor de pompoenpitjes: rooster ze en sprinkel ze over je salade voor een krokante toets!

6. Verwerk je pompoenrestjes in een brood

Een heerlijk pompoenbrood, meer heb je niet nodig deze herfst! Het onderstaand recept is met spekjes, maar je kunt ’t net zo goed vegetarisch houden door ze uit het recept te laten.

7. Maak er een zoet dessert mee

Deze dessertjes met pompoen zijn om voor te smelten! De smaak is heerlijk én origineel, waardoor je er je gezin, vrienden of familieleden vast mee kunt verrassen.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen