Meest recente artikelen

Restje hardgekookte eieren? Werk ze weg met deze 13 recepten...

Lang leve restjes!

Restje hardgekookte eieren? Werk ze weg met deze 13 recepten... Artikel

Restje hardgekookte eieren van de paasbrunch? Je kunt ze in plakjes tussen de boterham leggen, maar deze 13 eenvoudige recepten met hardgekookte eieren zijn zo veel spannender. Lang leve de restjes!

Hoe lang kun je gekookte eieren bewaren?

Gekookte eieren gebruik je best binnen de week op. Zijn ze al gepeld, dan bewaar je het restje hardgekookte eieren best in een kom met koud water. Zo blijven ze een weekje goed. Vervang het water wel dagelijks. Ongepelde eieren kan je gewoon in de koelkast bewaren. Maar goed nieuws: restjes zijn ideaal om te verwerken in een lekkere maaltijd.

Restje hardgekookte eieren? Vul ze op!

Een eerste tip om restjes te verwerken. Een tikje retro, maar oh zo lekker: gevulde eieren. Halveer de eieren, haal de dooiers eruit en prak ze fijn. Werk de dooiers op met een beetje mayonaise, tonijn, avocado…

Eitjes op de boterham

Niets zo lekker als een zelfgemaakt beleg voor op de boterham. Verwerk je restje hardgekookte eieren in een frisse eiersalade met bieslook, eiersalade met radijsjes en scheuten, of eiersalade met bacon.

Tip: serveer de eiersalade in de eierschelpen: lekker origineel! Breek kleine stukjes schaal af tot de opening groot genoeg is om het ei leeg te maken. Spoel de eierschelpen met stromend water en laat ze een half uur weken in een kom met heet zout water. Gebruik 3 eetlepels zout voor 1 liter water. Spoel de eierschalen eerst met azijn en daarna met water. Laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier.

Eieren in je salade

Wat dacht je van een schitterende bijrol voor dat restje hardgekookte eieren in een salade? Werk ze op in een salade niçoise, een Luikse salade of een klassieke caesar salad.

Genesteld restje

Een hardgekookt eitje hoef je niet per se koud op te eten. Nestel het op een bedje van spinazie en overgiet het met kaassaus. Of maak er een vogelnestje van met gehakt. Je kan zelfs je ei kwijt in een gevulde varkensrollade of in een pastei met kip en spek.

Dé klassieker

Eieren en asperges, wat een geslaagd culinair huwelijk! Meer nog: asperges op z’n Vlaams kunnen niet zonder hardgekookte eieren. Tip: halveer de eieren, haal de dooier eruit en prak de dooier en het eiwit in een apart kommetje. Nu kan je een witte en een gele streep ei op de asperges maken. Een leuk extraatje!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen