Meest recente artikelen

13 recepten met het restje hardgekookte eieren van Pasen

Lang leve restjes!

  • Deel dit artikel:
13 recepten met het restje hardgekookte eieren van Pasen Artikel

Iets te veel eieren gekookt voor de paasbrunch? Je kan ze in plakjes tussen de boterham leggen, maar deze 13 eenvoudige recepten met hardgekookte eieren zijn zo veel spannender. Lang leve restjes!

Hoe lang kun je hardgekookte eieren na Pasen bewaren?

Gekookte eieren gebruik je best binnen de week op. Zijn de gekookte eieren al gepeld, dan bewaar je ze best in een kom met koud water. Zo blijven ze een weekje goed. Vervang het water wel dagelijks. Ongepelde eieren kan je gewoon in de koelkast bewaren.

Vul ze op

Een tikje retro, maar oh zo lekker: gevulde eieren. Halveer de eieren, haal de dooiers eruit en prak ze fijn. Werk de dooiers op met een beetje mayonaise, tonijn, avocado…

Op de boterham

Niets zo lekker als een zelfgemaakt beleg voor op de boterham. Verwerk die hardgekookte paaseieren in een frisse eiersalade met bieslook, eiersalade met radijsjes en scheuten, of eiersalade met bacon.

Tip: serveer de eiersalade in de eierschelpen: lekker origineel! Breek kleine stukjes schaal af tot de opening groot genoeg is om het ei leeg te maken. Spoel de eierschelpen met stromend water en laat ze een half uur weken in een kom met heet zout water. Gebruik 3 eetlepels zout voor 1 liter water. Spoel de eierschalen eerst met azijn en daarna met water. Laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier.

In een salade

Wat dacht je van een schitterende bijrol voor die hardgekookte paaseieren in een salade? Werk ze op in een salade niçoise, een Luikse salade of een klassieke caesar salad.

Genesteld

Een hardgekookt eitje hoef je niet per se koud op te eten. Nestel het op een bedje van spinazie en overgiet het met kaassaus. Of maak er een vogelnestje van met gehakt. Je kan zelfs je ei kwijt in een gevulde varkensrollade of in een pastei met kip en spek.

Dé klassieker

Eieren en asperges, wat een geslaagd culinair huwelijk! Meer nog: asperges op z’n Vlaams kunnen niet zonder hardgekookte eieren. Tip: halveer de eieren, haal de dooier eruit en prak de dooier en het eiwit in een apart kommetje. Nu kan je een witte en een gele streep ei op de asperges maken. Een leuk extraatje!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen