Meest recente artikelen

Eidooier over? Dit kun je ermee doen!

Smaakmaker

Eidooier over? Dit kun je ermee doen! Artikel

Heb je veel eiwitten nodig voor een recept en heb je nu een eidooier over? Gooi 'm niet weg! Je kunt er namelijk nog heel veel mee doen. Wij sommen voor je op waar zo'n eidooier allemaal voor kan dienen.

Heb je meer eiwitten dan eierdooiers nodig? Laat de dooiers dan niet verloren gaan, maar verrijk er je gerechten mee! Dit kun je doen als je een eidooier over hebt.

Binden

Klop de eidooier op met een beetje room en bind je soep of saus ermee. Het mooie woord voor deze binding is 'liason'.

Perfect voor aardappelgerechten

Eidooiers zijn de ideale basis voor hertoginnenaardappelen of 'pommes duchesse'. Bovendien geven ze gerechten als aardappelpuree ook meer smaak en kleur.

Door je gehakt mengen

Gehaktballetjes en hamburgers vormen gaat veel makkelijker wanneer je een dooier door je gehakt mengt.

Doreren

Bestrijk je (blader)deegbereidingen (zoals worstenbroodjes en croissants) voordat ze de oven in gaan met een losgeklopte eidooier voor een goudbruine en extra knapperige afwerking.

Mayonaise en andere sauzen

Mmm, niets lekkerder dan een zelfgemaakte mayonaise! Het basisrecept voor dit heerlijk sausje vind je hier. Maar natuurlijk kunnen eidooiers ook dienen als basis van vele ander sauzen. Denk bijvoorbeeld aan hollandaisesaus, bearnaisesaus, tartaarsaus, cocktailsausaioli en remouladesaus.

Als finishing touch

Dé afwerking voor je steak tartaar of pasta carbonara? Een eidooier natuurlijk! Voor een mooie presentatie maak je het eitje schoon met een keukenpapiertje gedrenkt in azijn en splits je het. Bewaar het eiwit voor een ander recept en werk je gerecht af met de eidooier in een halve eierschaal.

 

In zoete gerechten

Werk je eidooiers weg in een heerlijk dessert. Zoetigheden als sabayon, advocaatbanketbakkersroom vanilleroom zijn hier ideaal voor. Smakelijk!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen