Meest recente artikelen

13 slimme dingen om te doen met restjes

Slim

13 slimme dingen om te doen met restjes Artikel

Heb je nog wat restjes in je koelkast liggen? Gooi ze niet weg! Je kan er namelijk nog heel wat mee doen.

Restjes kruiden

Hak de kruiden fijn, vul er een ijsblokvormpje mee en vul af met water of olijfolie. Kruiden nodig? Neem zo veel blokjes als je nodig hebt en laat ontdooien in je soep of saus.

Wortelloof

Blancheer je kruidige wortelloof 1 minuutje en gebruik in soep, salade of pesto.

Pesto

Een restje pesto past perfect op een pizza of in een soepje als smaakvolle topping! Het is ook ideaal om een diepvriespizza mee te pimpen. Je kunt het ook als smaakmaker gebruik in een kalfsrolladecordon bleu of croque-monsieur. Als je ‘m verdunt met wat water kun je ‘m ook over gegrilde of geroosterde groenten, vlees of vis lepelen. Liever een dikker sausje? Doe er wat zure room bij en gebruik de pesto als vulling voor gepofte aardappelenchampignons uit de oven of pull apart bread.

Groenten

Groenten over? Maak er een soepje of quiche mee.

Room

Vries restjes room of mascarpone in om dezelfde soep of saus mee op smaak te brengen.

Vlees & vis

Zonde om restjes vlees en vis weg te gooien. Maak er liever een lekkere vis– of vleessalade voor je boterham mee.

Gekookte eieren

Te veel eieren gekookt? Dan kan je er natuurlijk een lekkere eiersalade van maken. Maar daarnaast kan je ze ook verwerken in salades, rollades en zelfs ovenschotels. Oh, en natuurlijk ook in heerlijke vogelnestjes

Pasta

Met een restje pasta kun je pastakoekjes maken. Kinderen zijn er dol op! Meng er wat room, kaas, ham en bieslook onder; verdeel over muffinvormpjes en bak 20 min af in een oven van 180°C. Serveer met een frisse salade.

Citroensap

Citroensap over? Vries het in! Zo handig om altijd bij de hand te hebben.

Oud brood

Gooi je restjes oud brood niet weg! Je kan er zo veel mee doen. Maak er bijvoorbeeld broodpudding, verloren brood of bruschetta van. Of bak je restjes brood in de oven op +/- 75°C tot het heerlijk krokant is. Mix het tot fijne broodkruimels in een keukenrobot of blender en gebruik het als broodkruim voor homemade schnitzel, als jasje voor je zelfgemaakte balletjes, ovenschotel of gepaneerde vis.

Wijn

Restjes wijn? Vries ze in, zo heb je altijd wat bij de hand om je sauzen op smaak te brengen.

Aardappelschillen

Droog je zachte aardappelschillen uit in de oven of frituur ze kort en geniet ervan als chips of crunchy extra in salade.

Gekookte aardappelen

Ook van restjes gekookte aardappelen kan je heel wat maken. Van aardappelkoekjes tot visburgers: lees hier hoe je heerlijke en makkelijke gerechten maakt van je aardappelrestjes.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Wil je deze recepten bewaren?

Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen