Meest recente artikelen

5 tips om thuis minder voedsel te verspillen

Want alle kleine beetjes helpen!

5 tips om thuis minder voedsel te verspillen Artikel

Meer dan 1/3 van het voedsel op onze planeet wordt verspild. Zonde! Maar door een beetje slimmer in te kopen en te koken kun jij je steentje bijdragen. Lees hier hoe.

  1. Koop in de winkel niet teveel in één keer. Probeer je te beperkten tot die producten waarvan je zeker weet dat je ze op korte termijn nodig hebt. Voor je naar de winkel gaat, kijk je dus beter nog eens goed na wat je al in huis hebt.
  2. Het is soms verleidelijk om voedsel te kopen waarvan de vervaldatum nog het verste in de toekomst ligt. Maar zo blijft het voedsel met een kortere levensduur liggen en dreigt het in de vuilbak te belanden. Als je het diezelfde dag nog zult gebruiken, kies dan voor producten die het eerst zullen vervallen. Voor jou maakt dat die dag toch geen enkel verschil.
  3. Kies voor groenten en fruit die al rijp ogen, als je weet dat je ze meteen zal opeten.
  4. De vriezer is je vriend! Heb je iets over en geraakt het niet meteen op, vries het dan zeker op tijd in. Restjes brood bijvoorbeeld.
  5. Probeer creatief te zijn met restjes eten. Maak met overschotjes een nieuw gerecht of neem ze als lunch mee naar het werk. Kan je niet meteen zelf iets bedenken? Surf dan eens rond op onze website! Je kunt in de zoekbalk je ingrediënten intikken en zien wat je met je restjes allemaal kan klaarmaken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen