Heb je net een flinke portie mosselen klaargemaakt, maar waren je ogen net iets groter dan je buik en heb je nu nog wat over? Gooi dat restje mosselen niet weg! Van pasta tot vispannetje: met deze tips maak je er in een handomdraai iets lekkers van.
Een restje mosselen kan het startpunt zijn voor een ander lekker gerecht. Bewaar ze slim, hergebruik ook het kookvocht, en geef ze een tweede kans.
Hoe bewaar je een restje mosselen?
- Een restje mosselen kun je perfect bewaren – als je het juist doet. Haal de mosselen eerst uit hun schelp en doe ze vervolgens in een goed afgesloten doosje. Zet het meteen in de koelkast of vries de mosseltjes – los van mekaar – in.
- In de koelkast blijven ze tot 2 dagen goed. In de diepvriezer kun je ze tot 3 maanden bewaren.
- Nog een tip: giet het kookvocht van je mosselen door een fijne zeef. Je kunt het immers nog gebruiken als basis voor een vissoep of (mossel)saus. Bewaar het vocht in een afsluitbaar potje in de koelkast of vries het in.
Wat maak je met een restje mosselen?
Mosselen over? Dan begint de pret pas echt! Je kunt het restje op heel veel manieren een tweede leven gunnen. Wat dacht je van…
Tip: hou de schoongemaakte schelpen bij om gegratineerde mosselen mooi in te serveren.
Lees ook …
30 recepten met een restje mosselen
Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Mosselen gevuld met tapenade
-
Meer dan 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Iets moeilijker
Bouillabaisse van Noordzeevis
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Schelvishaasje met mosselen en gemarineerde venkel
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Ovenschotel met zeewolf, venkel en mosselsaus
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Zeetong met sabayon van mosselen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Pizza met inktvis en mosselen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Mosselen met kruidenboter
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Tagliatelli met zeevruchten
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gefrituurde mosselen met kruidenslaatje
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Vispapillot met mosseltjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Duur
-
Makkelijk
Tong op z'n Oostends met pommes duchesse
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Verrassende aardappelsalade met mosselen en spekjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Salade met gepaneerde mosselen en salsa verde
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Gegratineerde mosselen met knoflook en peterselie
-
Minder dan 30 minuten
-
Goedkoop
-
Makkelijk
Gefrituurde mosseltjes met tartaarsaus
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Mosselen met een kaaskorstje
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Makkelijk
-
Minder dan 30 minuten
-
Duur
-
Makkelijk
Spaghetti met zeekraal, mosselen en tapijtschelpen
-
Minder dan 30 minuten
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Pastaschelp gevuld met mosseltjes
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Tongrolletjes met mosselen en kokosmelk
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Erg makkelijk
Mosseltjes met groentetartaar en aioli
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Goedkoop
-
Erg makkelijk
Zalmpannetje met mosselen, venkel en dragoncrumble
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Kruiden-venkelslaatje met gefrituurde mosselen
-
Tussen 30 minuten en 1 uur
-
Iets duurder
-
Makkelijk
Courgettesoep met gebakken knoflookmosselen