Natalies vegetarische kerstmenu's
Laat die kalkoen maar achterwege!
Ook zonder vlees of vis zet je een geweldig diner op tafel. Laat de groenten schitteren in deze vegetarische feestgerechten.
Natalie: “I love veggies! Je kunt ze roosteren, stomen of grillen en ze zitten bomvol smaak en vezels. Schuif gerust die kalkoen eens aan de kant en kies voor een vegetarisch menu. Bovendien zijn groenten veel lichter dan vlees en heb je extra plaats voor een heerlijk dessert.”
Zo worden groenten dé ster van de tafel
- Kies één groente als spektakelstuk en presenteer die op een mooie schaal. Wintergroenten zoals pompoen, knolselder en bloemkool lenen zich uitstekend om te vullen, in zoutkorst te verpakken of te garen in de oven.
- Varieer met smaken. Kies ook in de winter voor verse kruiden zoals salie, rozemarijn of tijm om extra smaak te geven. Ook gedroogde specerijenmixen zoals baharat, za'atar en ras el hanout passen perfect bij wintergroenten. Nog een makkelijke tip: harissa, sojasaus of een klassieke pesto geven net dat tikkeltje extra zonder echt ingewikkeld te zijn.
- Speel met texturen. Combineer zacht en krokant en werk een smeuïge puree bijvoorbeeld af met krokant geroosterde groenten. Zo blijft elk hapje spannend.
Vegetarische voorgerechten
Heerlijke hoofdgerechten
Nog een gaatje?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!