Recept

Pompoen-ricotta-pizza met salie en gehaktballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pizza en gehaktballetjes, de perfecte combinatie.

bereiding
  1. 1

    Maak het pizzadeeg volgens het basisrecept. Halveer de pompoen, hou het stuk met de pitten apart. Schil de rest en snij het vruchtvlees in blokjes. Kook gaar in de kippenbouillon met 4 salieblaadjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder de pitten uit het onderste stuk van de pompoen en snij dat mét schil in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Maak een crumble met de panko, 30 g parmezaan en de peterselie. Voeg 1 el olijfolie toe en kruid met peper en zout. Strooi de crumble over de pompoenpartjes en bak 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de gekookte pompoenblokjes uitlekken, duw het vocht eruit. Mix fijn met de helft van de ricotta en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Meng het gehakt met de oregano, cayennepeper, geperste knoflook, parmezaan en peper en zout. Vorm er balletjes mee ter grootte van een grote knikker. Bak ze goudbruin in wat boter.

  5. 5

    Rol het deeg uit tot 4 pizza’s. Verdeel de pompoencrème over de pizzabodems. Leg er de pompoenpartjes op, werk af met enkele gehaktballetjes en de rest van de ricotta en wat salieblaadjes. Kruid met peper en zout. Bak 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoen-ricotta-pizza met salie en gehaktballetjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!