Pompoenpudding
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pompoenpudding

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gek op pudding én pompoen? Waarom de 2 niet combineren? 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de pompoenblokjes in een ovenschaal, besprenkel met water, dek af met folie en schuif 1 uur in de oven. Mix ze dan samen met de gember tot een smeuïge puree. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.

  2. 2

    Verwarm de pompoenpuree met 1/3de van de room in een sauspannetje. Klop de lichtbruine suiker, specerijen en de helft van de eierdooiers door de pompoenpuree. Schenk de pompoencrème in lage schaaltjes.

  3. 3

    Verwarm de rest van de room samen met de vanille. Klop de suiker los met de resterende 5 dooiers en schenk ze bij de warme room. Klop goed los. Schenk de custard op de pompoencrème.

  4. 4

    Zet de schaaltjes au bain-marie in de oven en laat 25 minuten bakken. Neem de schaaltjes uit het warmwaterbad en laat nog 5 minuten afkoelen. Hak intussen de speculaasjes grof. Rooster de pompoenpitten en hak ze fijn.

  5. 5

    Serveer de pompoenpudding met de speculaas en pitten. Werk eventueel nog af met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de pompoenblokjes in een ovenschaal, besprenkel met water, dek af met folie en schuif 1 uur in de oven. Mix ze dan samen met de gember tot een smeuïge puree. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C.

  2. 2

    Verwarm de pompoenpuree met 1/3de van de room in een sauspannetje. Klop de lichtbruine suiker, specerijen en de helft van de eierdooiers door de pompoenpuree. Schenk de pompoencrème in lage schaaltjes.

  3. 3

    Verwarm de rest van de room samen met de vanille. Klop de suiker los met de resterende 5 dooiers en schenk ze bij de warme room. Klop goed los. Schenk de custard op de pompoencrème.

  4. 4

    Zet de schaaltjes au bain-marie in de oven en laat 25 minuten bakken. Neem de schaaltjes uit het warmwaterbad en laat nog 5 minuten afkoelen. Hak intussen de speculaasjes grof. Rooster de pompoenpitten en hak ze fijn.

  5. 5

    Serveer de pompoenpudding met de speculaas en pitten. Werk eventueel nog af met bloemsuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.