Pompoenpudding
bereiding
- 
                        1 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de pompoenblokjes in een ovenschaal, besprenkel met water, dek af met folie en schuif 1 uur in de oven. Mix ze dan samen met de gember tot een smeuïge puree. Verlaag de oventemperatuur naar 160°C. 
- 
                        2 Verwarm de pompoenpuree met 1/3de van de room in een sauspannetje. Klop de lichtbruine suiker, specerijen en de helft van de eierdooiers door de pompoenpuree. Schenk de pompoencrème in lage schaaltjes. 
- 
                        3 Verwarm de rest van de room samen met de vanille. Klop de suiker los met de resterende 5 dooiers en schenk ze bij de warme room. Klop goed los. Schenk de custard op de pompoencrème. 
- 
                        4 Zet de schaaltjes au bain-marie in de oven en laat 25 minuten bakken. Neem de schaaltjes uit het warmwaterbad en laat nog 5 minuten afkoelen. Hak intussen de speculaasjes grof. Rooster de pompoenpitten en hak ze fijn. 
- 
                        5 Serveer de pompoenpudding met de speculaas en pitten. Werk eventueel nog af met bloemsuiker. 
 
                                                     
                 
                 
                 
                 
                                 
                 
                 
                