Recept

Pompoenrisotto

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Apart!

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 100°C. 

 2. 2

  Snij een hoedje van de pompoenen af en verwijder de pitten. Haal er het vruchtvlees uit tot op 1/2 cm van de schil. Snij het in blokjes.

 3. 3

  Bestrijk de uitgeholde pompoenen met olijfolie en zet ze in de oven tot de risotto klaar is. Breng de bouillon aan de kook.

 4. 4

  Snipper de sjalot en de knoflook. Fruit ze glazig in de helft van de boter, in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de rijst en de blokjes pompoen toe, bak even mee en blus met de helft van de wijn. Laat de wijn volledig verdampen. Herhaal met de rest van de wijn.

 5. 5

  Doe er hete bouillon bij tot alles net onder staat. Voeg de laurier en citroenschil toe en laat al roerend op een zacht vuurtje volledig verdampen. Giet er weer wat bouillon bij en laat verdampen. Herhaal tot alle bouillon op is en de rijst beetgaar (15 a` 20 minuten).

 6. 6

  Neem de citroenschil uit de risotto. Roer er de parmezaan, saffraan en de rest van de boter door. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 minuten staan. Vul de warme pompoenen met de risotto en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!