Recept

Aardappelgnocchi met paprika-pompoensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Puur genieten van gnocchi met paprika-pompoensaus. 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af, snij ze in stukken, doe ze terug in de pan en laat ze droog stomen. Pureer de aardappelen met de eidooiers, de bloem, de parmezaan en een snuifje zout. Bestuif het werkblad met bloem. Rol er het aardappeldeeg op uit tot een lange dunne worst. Snij in stukken van ongeveer 2 cm. Maak met de tanden van een vork aan één kant van de gnocchi een ribbelpatroon.

  2. 2

    Gril de paprika en de ongepelde knoflookteentjes in de oven. Pel de paprika en knoflook. Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de pitjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met wat peper en zout en bedruppel met olijfolie. Bak de pompoenhelften in 30 à 40 minuten gaar in de oven.

  3. 3

    Haal de pompoen uit de oven en schep er het vruchtvlees uit. Mix het glad samen met de paprika, de knoflook, roomkaas en de sojaroom. Kruid met peper en zout. Verwarm de saus op een laag vuurtje.

  4. 4

    Breng water aan de kook en kook de gnocchi tot ze komen bovendrijven. Schep ze uit het water met een schuimspaan en leg ze op een schone keukenhanddoek. Verdeel de gnocchi over de borden, giet er de saus over en werk af met het basilicum en de gehakte noten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelgnocchi met paprika-pompoensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!