Recept

Pompoenbrood met spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk met 125 ml water in een steelpannetje tot het mengsel lauw is. Verkruimel er de verse gist in en roer tot de gist is opgelost.

  2. 2

    Doe de beide bloemsoorten in een mengkom, maak een kuil in het midden en strooi het zout op de randen. Giet het gistmengsel in de kuil, voeg ook de pompoenpuree en de boter toe en meng goed.

  3. 3

    Kneed het deeg ± 15 minuten tot het soepel is. Vet een kom in met olijfolie, leg er de deegbal in, dek af met een vochtige keukendoek en laat 45 minuten rijzen.

  4. 4

    Bak de spekreepjes krokant, laat afkoelen op keukenpapier en snij in fijne reepjes. Vet een rechthoekige broodvorm in met olijfolie en bestrooi met bloem.

  5. 5

    Kneed het deeg nog een keer door, voeg de spekjes toe en kneed opnieuw. Doe het deeg in de vorm, strooi er de pompoenpitten over, dek af en laat opnieuw 45 minuten rijzen.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 180°C op heteluchtstand. Bak het brood 30 minuten in het midden van de warme oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Pompoenpuree
  1. 1

    Bedek een bakplaat met een vel ingevette aluminiumfolie. Snij de pompoen in stukken en leg het ongeschilde vruchtvlees met de snijkant naar onderen op de bakplaat. Rooster het in een op 200°C voor- verwarmde oven tot het zacht is. Mix het glad in de blender.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenbrood met spekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!