Panna cotta van pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Panna cotta van pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk, de room, de pompoenpuree, de basterdsuiker, de honing, de specerijen en het zout in een steelpannetje. Laat 5 minuten zacht inkoken.

  2. 2

    Neem het pannetje van het vuur en voeg de vanille-essence toe. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot die volledig opgelost is.

  3. 3

    Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat dan minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Haal net voor het serveren uit de koelkast, strooi er een laagje kristalsuiker over en karamelliseer dit voor- zichtig met een crème brûlée-brander.

Pompoenpuree
  1. 1

    Bedek een bakplaat met een vel ingevette aluminiumfolie. Snij de pompoen in stukken en leg het on- geschilde vruchtvlees met de snijkant naar onderen op de bakplaat. Rooster het in een op 200°C voorverwarmde oven tot het zacht is. Mix het glad in de blender.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatine in koud water. Verwarm de kokosmelk, de room, de pompoenpuree, de basterdsuiker, de honing, de specerijen en het zout in een steelpannetje. Laat 5 minuten zacht inkoken.

  2. 2

    Neem het pannetje van het vuur en voeg de vanille-essence toe. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot die volledig opgelost is.

  3. 3

    Verdeel de panna cotta over 6 glaasjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat dan minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Haal net voor het serveren uit de koelkast, strooi er een laagje kristalsuiker over en karamelliseer dit voor- zichtig met een crème brûlée-brander.

Pompoenpuree
  1. 1

    Bedek een bakplaat met een vel ingevette aluminiumfolie. Snij de pompoen in stukken en leg het on- geschilde vruchtvlees met de snijkant naar onderen op de bakplaat. Rooster het in een op 200°C voorverwarmde oven tot het zacht is. Mix het glad in de blender.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.