Recept

Pompoenflans met rijstmelk en ahornsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ja, pompoen is ook lekker in een dessertje! Probeer bijvoorbeeld deze flan.

bereiding
  1. 1

    Snij de pompoen in blokjes. Meng met de rijstmelk in een steelpannetje en laat 25 minuten koken, tot de pompoenblokjes zacht zijn.

  2. 2

    Rasp zeste van de sinaasappel en hak ongeveer 2 eetlepels fijn.

  3. 3

    Mix de pompoenblokjes met rijstmelk fijn, samen met de eieren, sinaasappelzeste en de ahornsiroop. Doe het mengsel in het steelpannetje, roer er de agaragar aan toe en laat 6 à 7 minuten koken, op zacht vuur, tot een dikke crème. Schep geregeld om.

  4. 4

    Doe de flan in de glaasjes, laat afkoelen en zet 2 à 3 uur in de koelkast. Serveer goed koud.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenflans met rijstmelk en ahornsiroop

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!