Recept

Pompoenpannenkoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken met pompoen? Moet je eens proberen! De pompoen maakt je pannenkoekjes lekker zoet én je krijgt meteen een extra portie groenten binnen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen en snij hem in hapklare stukken, schik in een ovenschaal met een klein scheutje water en besprenkel met de kokosolie. Dek af met een vel aluminiumfolie en stoom in 30 minuten gaar in de oven. Mix de pompoen tot een gladde puree. Weeg 200 g van de pompoenpuree af.

  2. 2

    Klop de eieren met de suiker tot de suiker is opgelost. Smelt de boter en roer deze onder het ei-suikermengsel. Roer er de pompoenpuree onder.

  3. 3

    Meng in een kom het bakpoeder, het zout en de kaneel onder de bloem. Voeg het bloemmengsel bij het ei-suikermengsel en klop tot alle klontertjes verdwenen zijn. Giet er stilaan de melk bij en roer tot een stevig pannenkoekenbeslag.

  4. 4

    Verhit wat kokosolie in een koekenpan, spreid de olie uit met keukenpapier en schep er met een pollepel beslag in. Bak de pannenkoek op een matig vuur tot de bovenkant droog is, draai om en bak nog enkele minuten verder.

  5. 5

    Werk de pannenkoeken af met een stevige toef zure room, gehakte pecannoten, honing, wat sinaasappelsap en paars basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!