Pizza met vijgen en pompoen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pizza met vijgen en pompoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in schijven en schik ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze 15 à 20 minuten in de oven tot de pompoen lichtjes gekleurd en zacht is.

  2. 2

    Spoel de vijgen voorzichtig en snij ze doormidden. Rol het pizzadeeg uit, besmeer het met vijgenconfituur en rasp de fontinakaas erover. Beleg met de partjes pompoen, vijgen en tijm.

  3. 3

    Bak de pizza 20 à 25 minuten op 220°C in de oven. Meng wat olijfolie met de balsamicoazijn tot een vinaigrette. Werk de pizza af met rucola, de vinaigrette en de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in schijven en schik ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster ze 15 à 20 minuten in de oven tot de pompoen lichtjes gekleurd en zacht is.

  2. 2

    Spoel de vijgen voorzichtig en snij ze doormidden. Rol het pizzadeeg uit, besmeer het met vijgenconfituur en rasp de fontinakaas erover. Beleg met de partjes pompoen, vijgen en tijm.

  3. 3

    Bak de pizza 20 à 25 minuten op 220°C in de oven. Meng wat olijfolie met de balsamicoazijn tot een vinaigrette. Werk de pizza af met rucola, de vinaigrette en de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.