Recept

Donuts van pompoen en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker dessertje uit Peru! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst het donutdeeg. Schil de pompoen en de zoete aardappel en snij in grove stukken.

  2. 2

    Neem een ovenschaal en verdeel er de groenten over, samen met de specerijen (kruidnagel, steranijs, jeneverbes en kardemom, kaneel). Lepel er wat kokosolie tussen en gaar ± 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten zacht zijn. Verwijder de kruiden en mix de pompoen en de aardappel glad in de blender.

  3. 3

    Voeg het zout, de gist en de bloem bij de puree en kneed in de keukenrobot tot een glad, maar licht plakkerig deeg. Doe het deeg in een kom, dek af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

  4. 4

    Maak ondertussen de siroop. Doe de palmsuiker, specerijen, sinaasappelrasp en sap in een pan en giet er een scheutje water bij. Zet op een zacht vuur en kook in tot een lopende en kruidige siroop.

  5. 5

    Vorm de donuts. Maak je handen nat en maak ringen van het deeg. Rol hiervoor eerst een balletje van 5 cm doorsnede en maak vervolgens een gaatje in het balletje met de steel van een houten lepel. Draai de lepel rond, tegen de klok in, zodat de donut erom heen gaat en het gaatje steeds groter wordt. Leg de donut op een droge handdoek en werk zo verder tot het deeg op is.

  6. 6

    Bak de donuts. Verhit de druivenpitolie in een pannetje of frituurpan tot 180°C. Frituur de donuts in kleine porties in de hete olie. Keer ze om tijdens het frituren. Bak ze tot ze diep goud zijn en krokant.

  7. 7

    Schep de donuts uit de olie en laat uitlekken op een vel keukenpapier. Bestuif met poedersuiker en serveer de kruidige siroop erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Donuts van pompoen en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!