Meest recente artikelen

Goeie vraag: kun je rauwe pompoen invriezen?

En hoe doe je dat dan?

Goeie vraag: kun je rauwe pompoen invriezen? Artikel

Pompoen is een heerlijk herfstingrediënt. Maar hoeveel soepjes, ovenschotels en - ja, zelfs - dessertjes je er ook mee klaarmaakt, toch heb je dikwijls nog een heel stuk over. Kun je rauwe pompoen invriezen? Of moet je hem toch eerst bereiden of blancheren?

Het antwoord is volmondig ‘ja’. Je kunt rauwe pompoen invriezen! Maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden voor je je restjes zomaar in de diepvriezer dumpt.

Pompoen invriezen: zo doe je dat

Groenten zoals pompoen, knollen en wortelen kun je perfect invriezen zonder ze vooraf te bereiden of blancheren. Let er wel op dat je de pompoen in hapklare blokjes snijdt. Bovendien zijn ze daarna niet meer voor elk gerechtje geschikt. De blokjes nemen namelijk extra water op tijdens het bevriezen. Daardoor zijn ze na het ontdooien niet meer zo knapperig. Je kunt ze wel nog gebruiken in soepen, sauzen of puree. Pompoen blijft in de diepvries nog zo’n zes maanden tot een jaar lang goed.

Laat je inspireren door deze pompoengerechten!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen