Meest recente artikelen

11 dingen die minstens 2 weken goed blijven in je koelkast

En wat je ermee op je bord tovert.

11 dingen die minstens 2 weken goed blijven in je koelkast Artikel

Heb jij een druk leven en ben je het beu om steeds weer ingrediënten te moeten weggooien omdat ze niet meer goed zijn? Dan is dit lijstje van dingen die zeker 2 weken goed blijven in de koelkast ongetwijfeld iets voor jou. En als je nog inspiratie nodig hebt, geven we er graag zalige recepten bij.

1. Harde kazen

Harde kaassoorten als parmezaan en pecorino blijven makkelijk een aantal weken goed in de koelkast. Ideaal om slaatjes op te leuken of pasta's te maken.

Dit doe je ermee:

2. Appels

Appels zijn ‘n gezonde snack om altijd in huis te hebben, en als je ze in de koelkast bewaart, heb je er minstens 2 weken plezier van. Eet ze zo, of verwerk ze in zoete én hartige gerechten.

 

Enkele lekkere ideeën:

 

3. Bieten

Bieten zijn misschien niet de eerste groenten die in je opkomen, maar je kunt er heel wat mee doen. Als je eerst de bladeren verwijdert, blijven ze verbazend lang goed.

 

Een paar zalige recepten met bietjes:

4. Citrusvruchten

Niet enkel sinaasappels, maar ook pompelmoezen, citroenen en limoenen zijn prima te bewaren in de koelkast. Pers er vers fruitsap van, fris er een sausje mee op of gebruik de zeste in je favoriete desserts.

 

Meer inspiratie:

5. Wortelen

Wat zouden we doen zonder wortelen? Ze zijn heerlijk, veelzijdig, voedzaam en ze blijven lang goed. Zijn ze toch niet zo stevig meer? Maak er dan een soep van.

 

Onze favoriete recepten met wortel:

6. Yoghurt

Eet jij enkel yoghurt bij het ontbijt? Zonde! Je kunt er immers ook frisse smoothies, smeuïge marinades en topdressings mee maken.

 

Recepten met yoghurt in de hoofdrol:

7. Selder

Selder is een fantastische smaakmaker in soepen, stoofpotjes en tal van andere gerechten. Je kunt ‘t in heel wat recepten gebruiken, dus ‘t is ideaal om altijd in je koelkast te hebben.

 

Probeer deze recepten eens:

8. Spek

Heb je het gevoel dat je gerecht nét niet af is? Vaak kan wat spek de ideale oplossing zijn. Eieren met spek zijn ‘n prima weekendontbijt, maar ook als topping op soep of in stoemp is spek ‘n topkeuze.

 

Andere ideetjes met spek:

9. Wittekool en spitskool

Sla in een zakje wordt na een paar dagen al waterig en slap, maar wittekool en spitskool kun je makkelijk 2 weken fris in de koelkast laten liggen zonder dat ze minder appetijtelijk worden. ‘n Goed alternatief, dus!

 

Dit maak je met witte- en spitskool:

10. Eieren

Je hebt vast al gemerkt dat eitjes opmerkelijk lang goed blijven als je ze fris opbergt. Toch niet zeker of ze nog goed zijn? Test het dan op deze manier.

 

Zalige recepten boordevol ei:

11. Rookworst

Zet jij soms rookworst op het menu? Nee? Dan moet je dat zeker eens proberen. Zo’n pakje blijft ongeopend erg lang goed in de koelkast, en je geeft er vooral winterse gerechten een extra dimensie mee.

 

Enkele voorbeelden:

Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Meer lezen:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen