Lemon curd
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lemon curd

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Engelse specialiteit gemaakt van citroen, boter, suiker en eieren. Heerlijk bij scones, in desserts of gewoon op de boterham.

bereiding
  1. 1

    Klop in een pannetje de eieren los met het sap en de geraspte schil van de citroenen, de suiker en het maïszetmeel.

  2. 2

    Doe er de boter in blokjes bij en verwarm al roerend tot het mengsel indikt.

  3. 3

    Giet in bokaaltjes en sluit ze goed af. Op een koele plek blijft de lemon curd meerdere weken goed.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop in een pannetje de eieren los met het sap en de geraspte schil van de citroenen, de suiker en het maïszetmeel.

  2. 2

    Doe er de boter in blokjes bij en verwarm al roerend tot het mengsel indikt.

  3. 3

    Giet in bokaaltjes en sluit ze goed af. Op een koele plek blijft de lemon curd meerdere weken goed.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.