Recept

Stoofpot met worst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de worst in plakken. Pel de ui en snij ‘m in ringen. Snij de witte kool in fijne repen. Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie grof.

  2. 2

    Laat de worst kleuren in een pan met olijfolie. Doe de ui erbij en laat karamelliseren. Voeg de kool toe en stoof glazig. Kruid met karwijzaad, peper en zout.

  3. 3

    Doe de knoflook erbij, roer om en overgiet met het bier. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de kippenbouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat onder deksel 40 minuten sudderen. Zet het deksel een beetje open zodat het vocht wat kan verdampen.

  4. 4

    Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, stamp fijn en maak de puree aan met melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout.

  5. 5

    Roer net voor het serveren de ciderazijn en peterselie door de stoofpot en serveer met de puree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Stoofpot met worst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!