Recept

Gegratineerde aardappel en wortel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snij ze in even grote, fijne plakjes.

  3. 3

    Wrijf 4 eenpersoons ovenschaaltjes eerst met een teentje knoflook en daarna met boter in.

  4. 4

    Leg afwisselend wortel- en aardappelplakjes als dakpannetjes in de schaaltjes.

  5. 5

    Meng de room met de melk, mosterd en peterselie. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel in de ovenschaaltjes. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker bij biefstuk of een stukje gebakken vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde aardappel en wortel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon. Snij ze in even grote, fijne plakjes.

  3. 3

    Wrijf 4 eenpersoons ovenschaaltjes eerst met een teentje knoflook en daarna met boter in.

  4. 4

    Leg afwisselend wortel- en aardappelplakjes als dakpannetjes in de schaaltjes.

  5. 5

    Meng de room met de melk, mosterd en peterselie. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel in de ovenschaaltjes. Strooi er de geraspte kaas over en gratineer gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker bij biefstuk of een stukje gebakken vis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!