Meest recente artikelen

Vijgen drogen: zo doe je het

Zo heb je er nog maanden geniet van!

  • Deel dit artikel:
Vijgen drogen: zo doe je het Artikel

Heb je vijgen te veel, maar wil je ze in geen geval weggooien? Dat hoeft ook niet, want je kunt er nog heel wat mee doen. Je kunt ze bijvoorbeeld drogen!

Vijgen drogen in 5 stappen

Hoe je dat precies doet, is makkelijker dan je denkt. Het enige wat je hoeft te doen, is dit stappenplan volgen … en een beetje geduld uitoefenen.

  1. Kies voor vijgen die mooi rijp zijn. Was ze goed met koud water en dep ze droog met een schone theedoek.
  2. Verwarm in tussentijd de oven voor tot 60°C. Een lage temperatuur zorgt ervoor dat de vijgen gelijkmatig opdrogen. Kan je oven niet zo laag? Zet ‘m dan op de laagste stand en laat de deur van je oven een beetje openstaan.
  3. Haal de steeltjes eraf en snij de vijgen in de lengte doormidden. Zo zullen ze sneller drogen. Grote vijgen snij je best in vier.
  4. Leg ze met het snijvlak naar beneden op een bakpapier op de rooster van je oven. Het is belangrijk dat er genoeg lucht bij kan, zowel aan de boven- als de onderkant. Daarom is een bakplaat minder geschikt.
  5. Schuif de vijgen in de oven. Draai ze regelmatig om en check af en toe of ze al mooi droog zijn. Dit kan erg lang duren, maar het resultaat is om duimen en vingers bij af te likken!

Zijn ze klaar? Laat ze dan eerst volledig afkoelen vooraleer je ze in een afgesloten doosje steekt. Je kunt ze nog maanden bewaren, of er alvast een heerlijk recept mee uitproberen. Laat je inspireren!

Lekker met gedroogde vijgen

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Vijgenrepen

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Salade met gedroogde vruchten en geitenkaas

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Gehaktballetjes à la Ilse

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Tajine met gedroogde vruchten en noten

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Gehaktbrood met vijgen en ham

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kipfilet met vijgenvulling

Lees zeker ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen