Meest recente artikelen

Tips om van je soep een echte feestsoep te maken

En nog beter: het is niet moeilijk!

Tips om van je soep een echte feestsoep te maken Artikel

Soep op het menu tijdens de feestdagen? Met deze tips & tricks maak jij de lekkerste feestsoep!

Hoe maak ik de perfecte feestsoep?

  • Maak zelf je bouillon. Dat is misschien wel een beetje werk, maar je kunt het makkelijk vooraf doen en de bouillon tot gebruik in de diepvriezer bewaren. En eens je geproefd hebt, weet je waarom!
  • Je hoeft niet per se voor dure ingrediënten te gaan. Een eenvoudige soep van wintergroenten kan ook feestelijk zijn, het hangt er maar vanaf hoe je ze afwerkt.
  • Serveer je feestsoep eens niet in een klassiek bord, maar in een mooi kommetje of in een hip glaasje.
  • Voor het garnituur kun je het best contrasterende kleuren gebruiken. Hiermee maak je de soep aantrekkelijker en spannender. Het is wel belangrijk de smaken van de soep en de garnering op elkaar af te stemmen.
  • Wil je extra creatief uit de hoek komen? Teken dan in je feestsoep met room of olie: druppel voorzichtig wat (kruiden)olie of room op de soep die je eerst in het bord of het kommetje hebt uitgeschonken. Eventueel kun je er vervolgens met het puntje van een mes of met een satéstokje strepen of cirkels in trekken.

Hoeveel soep moet ik voorzien?

Reken per 4 personen op 1 liter soep als voorgerecht. Speel je liever op veilig? Wat extra soep kan natuurlijk geen kwaad, die kan zo in de diepvriezer als er over is.

Help! Mijn soep is te zout…

Het gebeurt bij iedereen al eens, maar het is natuurlijk niet zo leuk als je feestsoep te zout blijkt. Gelukkig kunnen wij je vertellen hoe je dit kunt corrigeren.

3 toffe toppings voor feestsoepjes

  1. Pancetta-asperges: bak 100 g pancetta met de naaldjes van 2 takjes rozemarijn krokant in de pan. Snij enkel groene asperges met behulp van een dunschiller in sliertjes en roerbak ze. Meng met de pancetta en rozemarijn. Lekker in aspergesoep, bloemkoolsoep en knolseldersoep.
  2. Cheddarvlinders: rol 1 rol bladerdeeg uit en bestrooi met 150 g gerapte cheddarkaas en 1 kl gedroogde tijm. Rol het deeg van beide kanten naar het midden toe op. Snij in plakjes en bak de 'vlinders' 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Lekker bij pastinaaksoep of uiensoep.
  3. Pestomascarpone: meng 125 g mascarpone met 2 el kant-en-klare (of zelfgemaakte) pesto en doe een lepeltje in de soep. Lekker in tomaten- of aardappelsoep.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen