Bisque van grijze garnalen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bisque van grijze garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als je denkt dat een bisque maken echt iets voor gevorderden is, heb je het mis. Deze bisque is in amper 35 minuten klaar, helemaal niet moeilijk en smaakt overheerlijk!

bereiding
  1. 1

    Pel 200 g garnalen en bewaar die om de bisque te garneren. Bewaar ook de pellen.

  2. 2

    Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit ze aan in de olijfolie. Voeg er de tomatenpuree, de gehakte peterselie, de tijm en de laurier aan toe en laat alles nog enkele minuten stoven.

  3. 3

    Doe er de 400 g ongepelde garnalen, de pellen van de andere garnalen, de pastis, de saffraan, een snuifje cayennepeper en 1,2l water bij. Roer het soepje goed om en laat het 20 minuten onder deksel op een zacht vuur sudderen.

  4. 4

    Haal de tijm en de laurier uit de pan. Mix de soep in een blender of met de staafmixer. Giet ze door een (niet te fijne) zeef.

  5. 5

    Warm de soep weer op. Roer er de room door maar bewaar een beetje voor de afwerking. Serveer deze bisque met een dot room, de gepelde garnalen en wat bieslook. Je kunt dit vissoepje extra lekker maken door het te flamberen met een scheutje armagnac.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel 200 g garnalen en bewaar die om de bisque te garneren. Bewaar ook de pellen.

  2. 2

    Snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit ze aan in de olijfolie. Voeg er de tomatenpuree, de gehakte peterselie, de tijm en de laurier aan toe en laat alles nog enkele minuten stoven.

  3. 3

    Doe er de 400 g ongepelde garnalen, de pellen van de andere garnalen, de pastis, de saffraan, een snuifje cayennepeper en 1,2l water bij. Roer het soepje goed om en laat het 20 minuten onder deksel op een zacht vuur sudderen.

  4. 4

    Haal de tijm en de laurier uit de pan. Mix de soep in een blender of met de staafmixer. Giet ze door een (niet te fijne) zeef.

  5. 5

    Warm de soep weer op. Roer er de room door maar bewaar een beetje voor de afwerking. Serveer deze bisque met een dot room, de gepelde garnalen en wat bieslook. Je kunt dit vissoepje extra lekker maken door het te flamberen met een scheutje armagnac.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.