Recept

Pompoensoep met gekruide pecannoten en zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke soep die zo op je kerstmenu kan. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de paprika’s in 2, ontpit ze en leg ze op een bakplaat. Rooster de paprika’s in de oven tot ze zacht zijn. Haal ze uit de oven, stop in een afgesloten doos of plastic zak en laat 10 minuten rusten. Verwijder de schil van de paprika's en verlaag de oventemperatuur naar 170°C.

  2. 2

    Pel en snipper de rode ui. Pel en plet de knoflook. Verwijder de zaden van de butternut of andere pompoen en snij in blokjes (schil ze niet).

  3. 3

    Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de ui, de helft van de knoflook, de pompoen en de geroosterde paprika’s gedurende 5 minuten. Kruid met ½ koffielepel paprikapoeder, ½ koffielepel tijm, peper en zout. Voeg de bouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Meng intussen de andere helft van de knoflook met 1 losgeklopt eiwit, de geraspte schil van de citroen, de rest van de tijm, de rest van het paprikapoeder, de chilivlokken, ½ koffielepel zout en de pecannoten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 10 à 12 minuten of tot licht krokant in de oven op 170°C. Roer af en toe eens om.

  5. 5

    Mix de soep heel fijn en kruid bij met peper en zout. Klop de zure room luchtig en kruid met peper en zout. Serveer de soep met een toefje zure room en gehakte gekruide pecannoten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met gekruide pecannoten en zure room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!