Recept

Gambabisque met gegrilde gamba’s

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Door de schalen en koppen van de gamba’s mee te laten garen, krijgt de bisque zijn intense en verfijnde smaak.

bereiding
 1. 1

  Pel de gamba’s en draai de koppen eraf. Hou de schalen en de koppen bij en bewaar de gepelde gamba’s in de koelkast. Maak de wortelen, de prei en de venkel schoon en snij ze in blokjes. Hou het venkelgroen bij voor de afwerking. Pel en snipper de knoflook en de ui. Spoel de tomaten en snij ze in stukken.

 2. 2

  Verhit de olijfolie in een stoofpot en bak de schalen en koppen al roerend 3 minuten aan. Voeg de wortelen, de prei, de venkel, de ui, de knoflook en de tomaten-puree toe en roer verder.

 3. 3

  Blus de groenten met de wijn en 50 milliliter pastis. Voeg de tomaten toe, kruid de soep met peper, zout en de cayennepeper. Voeg visbouillon toe tot de groenten onderstaan. Laat de bisque 30 minuten zachtjes trekken op een zacht vuur. Mix de soep fijn en zeef ze.

 4. 4

  Bak de gambastaarten kort op een hoog vuur. Blus ze met de rest van de pastis en kruid ze met peper en zout. Verdeel de soep over de borden en leg er de gebakken gamba’s in. Werk de soep af met een streepje room en de gesnipperde dille en/of het venkelgroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gambabisque met gegrilde gamba’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!