Recept

Wildconsommé met ravioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: deze soep is ideaal als je fazantfilet of duif besteld hebt bij de poelier voor een andere bereiding. Vraag om de karkassen mee te geven. Geen tijd om er direct aan te beginnen? In de diepvries kun je ze bewaren tot het moment dat je een consommé wilt maken.

bereiding
  1. 1

    Maak de soep. Maak de groenten schoon en snij ze grof. Doe de karkassen in 1 liter water. Leg er de groenten, 2 takjes tijm en het laurierblaadje bij. Kruid met peper en zout. Breng de bouillon aan de kook en laat ’m 1.30 uur sudderen.

  2. 2

    Laat de bouillon afkoelen en zeef ’m door een neteldoek. Breng ’m opnieuw aan de kook en laat ’mnog 30 minuten koken.

  3. 3

    Kook de ravioli gaar in lichtgezouten water tot ze komen bovendrijven. Laat ze uitlekken.

  4. 4

    Verdeel telkens 2 ravioli over elk bord. Schenk hierover de geklaarde consommé. Werk de consommé af met een takje tijm en het basilicum en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wildconsommé met ravioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!