Meest recente artikelen

Dit zetten wij op het menu in december

Het allerlekkerste van de maand

Dit zetten wij op het menu in december Artikel

Seizoensproducten zijn lekkerder én goedkoper. Daarom zetten we ze elke maand voor je op een rij, én geven we meteen wat recepten mee zodat je meteen aan de slag kunt.

 

 

De lekkerste groenten van de maand

In december kunnen we genieten van aardappelen, aardpeer, andijvie, groene selder, koolraap, knolselderij, paddenstoelen, pastinaak, pompoen, prei, raap, rammenas, rode biet, rode kool, schorseneren, savooikool, spruiten, uien, veldsla, witloof, witte kool en wortel.

De andijvie en groene selder zijn volgende maand verdwenen. Tover hier in december dus zeker nog iets lekkers mee op tafel! Vergeet deze maand ook geen groene wintergroentjes op het menu te zetten. Ze zitten vol vitaminen en mineralen en geven je weerstand een echte boost.

 

 

Het lekkerste fruit van de maand

Eet deze maand vooral appel, banaan, kweepeer, mandarijn, mango, peer, pompelmoes en sinaasappelen. Neem ze mee als tussendoortje of verwerk ze in een lekker dessert.

Vlees, vis en schaaldieren in december

In december kan je nog volop genieten van wild. Zet vooral everzwijn, fazant, hinde en wilde eend op het menu. Of maak eens een lekker viske klaar! Griet, heilbot, schelvis, steenbolk en tarbot zijn de vissen van de maand. Of wat dacht je van mosselen? Deze weekdiertjes worden meestal in de zomermaanden gegeten, maar zijn eigenlijk het lekkerst in de maanden met een ‘r’. Ook kokkels, oesters en scampi’s zijn nu op hun best.

 

Luxemaand december

December is een feestmaand en dat brengt heel wat lekkers met zich mee.

Begin december kan je snoepen van al het lekkers dat de Sint je bracht. Speculaas, marsepein, chocolade, pepernoten,… in overvloed! Tijdens de kerstdagen kan je dan weer genieten van heerlijk luxueuze producten. Denk aan champagne, truffel, kreeft, sint-jakobsvruchtjes,…

Kortom: kijk deze maand niet op een calorietje meer of minder en geniet met volle teugen!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen