Recept

Erwtensoepje met pancettachips

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk vooraf te maken, en super feestelijk geserveerd in een glaasje.

bereiding
  1. 1

    Pel de ui en snipper 'm grof. Stoof glazig in wat olijfolie. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Doe de erwten bij de bouillon en laat 3 minuten koken. Mix de soep glad en zeef ze. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Leg de plakjes pancetta tussen 2 vellen keukenpapier. Verwarm 1 minuut in de microgolfoven, op volle kracht. Kijk of het spek krokant is. Indien nodig bak je het nog enkele seconden langer.

  3. 3

    Klop de room lobbig.

  4. 4

    Serveer de soep in glaasjes, lepel er een beetje room bovenop. Werk af met zwarte peper en pancettachips.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Erwtensoepje met pancettachips

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!