Meest recente artikelen

Feestelijke soep met deze 8 tips

Kleine extra's met groots effect

 • Deel dit artikel:
Feestelijke soep met deze 8 tips Artikel

Een feestelijke soep op tafel zetten is minder ingewikkeld dan je denkt. Laat die glitter-parasolletjes maar achterwege want met deze simpele tips zet je in no-time een super-soep op tafel.

 1. Kies je lievelingssoep als basis voor je feestsoep maar werk ze af met feestelijke extra’s zoals croutons, homemade pesto of zelfgemaakte hamchips.
  Tip: bak plakjes ham 2 minuten onder de hete ovengrill, breek ze eventueel in stukjes en klaar is je feestgarnering.
 2. Wie echt creatief uit de hoek wil komen, tekent figuren met room of olijfolie.
  Tip: teken in je feestsoep een figuur met room, door de room voorzichtig in de soep te druppelen en vervolgens met het puntje van een mes strepen of cirkels te trekken.
 3. Serveer je feestsoep niet in een klassiek bord, maar in een retro kom of een hip glaasje.
 4. Voor het garnituur kun je het best contrasterende kleuren gebruiken. Hiermee maak je de soep aantrekkelijker en spannender. Het is wel belangrijk de smaken van de soep en de garnering op elkaar af te stemmen.
 5. Het hoeft niet altijd speciaal te zijn. Met verse bieslook, basilicum, lente-ui, tijm of rozemarijn kun je je feestsoep eenvoudig afwerken. Hou het wel wat basic: verse koriander is  mooi en heeft een unieke smaak, maar die is niet voor iedereen even lekker.
 6. Amandelschaafsel doet het niet alleen goed op taarten en cakes, maar werkt ook prima als strooisel over je feestsoep.
 7. Garnalen kunnen een heerlijke toevoeging zijn, als je ze aan de juiste soepen koppelt. Ze zijn superlekker bij witloofsoep, bijvoorbeeld, of als afwerking van een bisque, natuurlijk.
 8. Kort gebakken chorizo kan ook een enorme game changer zijn voor je feestsoep. Het geeft niet alleen een feestelijk tintje, je pept de smaak er ook enorm mee op.
 • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen