Meest recente artikelen

Slank op restaurant

Ja, dat kan!

Slank op restaurant Artikel

Ook op restaurant kun je lief zijn voor je lijn. 12 tips voor wie slank wil worden of blijven, maar toch nog 100% wil genieten.

Wie slank wil worden of blijven, vindt op restaurant gaan vaak een uitdaging. Zoveel lekkere verleidingen op de kaart! Maar met deze tips lukt het je vast om gezond te kiezen én toch nog 100% te genieten!

1 Ga voor eiwitten

Eet een uur voor je diner een eiwitrijke snack. Een hardgekookt ei, wat kippenwit of een handje amandelen of geroosterde kikkererwten is perfect. Eiwitten werken vullend en spieropbouwend, zodat je je niet meteen op het broodmandje stort.

2 Check het menu

Bekijk het menu op voorhand. De meeste restaurants hebben een online kaart, zodat je al kunt kijken wat de gezondste slanke optie is. Hou je daar ook aan en laat je niet beïnvloeden door je tafelgenoten. Absoluut te vermijden: all-you-can-eat-restaurants en buffetten.

3 Wik en weeg

Vegetarische gerechten zijn meestal het minst slecht voor de lijn, maar weet wel dat een pasta met room meer calorieën bevat dan gepocheerde tarbot met seizoensgroenten. Bovendien geven groenten alleen niet altijd een verzadigd gevoel. Eet er dus voldoende eiwitten bij. Een soepje als voorgerecht, een wokgerecht met vis of kip, een stukje geroosterde vis of biefstuk met een slaatje zijn meestal gezonde keuzes.

4 Ga voor twee voorafjes

Neem twee voorgerechten in plaats van een voor- en een hoofdgerecht. Zo eet je minder, maar proef je evenveel. Nog honger? Vraag er extra groenten of natuuraardappelen bij.

5 Durf te vragen

Wees niet bang om te vragen wat je echt wilt. Restaurants zijn het tegenwoordig zo gewend om om te gaan met klanten met voedselintoleranties – en grillen – dat ze jouw vraag naar een extraatje er graag bij nemen. Bovendien hoef je je niet te verantwoorden als je liever gekookte aardappeltjes dan friet wilt. Klant is koning, niet waar?

6 Stapel slim

Ga je voor twee of drie gerechten? Kies dan maximaal één gerecht dat wat vetter, zoeter of zwaarder is, en hou de andere twee lichter. Dus geen scampi’s met lookboter, steak friet én tiramisu op één avond.

7 Hou de saus apart

Als je de saus in een potje naast je bord ziet, kun je beter visualiseren hoeveel dat eigenlijk wel is. Vraag de saus dus steeds apart en eet er maar de helft van. Hetzelfde geldt voor vinaigrette, chocoladesaus en slagroom.

8 Verkies vis

Ben je echt op een streng dieet? Vraag dan een slank stukje vis of vlees zonder saus, maar met groenten. Als dessert kun je een fruitsalade kiezen, dat heeft elk restaurant wel.

9 Drink genoeg water

Wist je dat mensen die net voor de maaltijd 500 ml water drinken, minder eten en 44% sneller vermageren dan zij die dat niet doen? Drink dus voor je naar het restaurant vertrekt nog 2 glazen water. Ook tijdens de maaltijd is het belangrijk om voldoende water te drinken. Een glas wijn kan gerust – maar drink na elke slok wijn ook een slokje water. En kies ook slim je glaasjes alcohol: een glas cava of champagne is heel wat minder calorierijk dan een cocktail, en droge witte wijn is de slankste keuze voor tijdens de maaltijd.

10 Weet wat je drinkt

Een naar een land genoemde koffie – Irish, Italian of French? – is moordend voor je dieet. Sluit je diner liever af met een kruidenthee (zonder suiker). Die bevat nul calorieën en helpt je te verteren.

11 Deel je dessert

Meestal heb je meer zin in een dessert dan honger. Vraag één bolletje ijs in plaats van de hele coupe. Niet mogelijk? Vraag enkele lepeltjes bij voor je tafelgenoten. Wedden dat je bordje snel leeg is? En voel je vooral niet schuldig over dat dessert: geniet gewoon van het moment.

12 Eet rustig

Hoe je moet eten, weet je natuurlijk: neem kleine hapjes, kauw rustig en lang op je eten, en leg je vork en mes regelmatig neer. Het duurt namelijk 20 minuten voor je lichaam weet of het voldoende gegeten heeft. Kijk eens om je heen: mensen die traag eten, zijn meestal slank. Bovendien eet je zo veel bewuster en geniet je des te meer!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen