Sandra Bekkari's superfood: noten
Als gezond tussendoortje, maar ook in heerlijke gerechten
Geen dure, exotische ingrediënten in de keuken van Sandra Bekkari: zij kookt het liefst met producten van bij ons. Zoals één van haar favoriete superfood: noten.
Waarom noten superfood zijn? Noten zoals walnoten, macadamianoten en paranoten zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine E en B. Ze zorgen op termijn voor een lager cholesterolgehalte en werken beschermend tegen hart- en vaatziekten. Bovendien zijn ze heel goed voor ons immuunsysteem en zenuwstelsel. En ze zijn ook gewoon lekker!
Calorieën
Noten mogen dan wel lekker en gezond zijn, vergis je niet: ze bevatten veel calorieën, waardoor je er best niet in overdrijft als je op je lijn probeert te letten. Toch worden ze aangeraden als een lekker tussendoortje, omdat ze ook verzadigend werken. Een portie van 25 gram ongezouten, gemengde noten is ideaal.
Probeer ze zeker ook eens in desserts of hartige gerechten te verwerken: ze geven het een lekker smaakje en zorgen ervoor dat je minder snel honger zult krijgen!
Noten als superfood: probeer deze recepten
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!