Geen dure, exotische ingrediënten in de keuken van Sandra Bekkari: zij kookt het liefst met superfoods van bij ons. Noten bijvoorbeeld.
Noten zoals walnoten, macadamianoten en paranoten zijn een goede bron van voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine E en B. Ze zorgen op termijn voor een lager cholesterolgehalte en werken beschermend tegen hart- en vaatziekten. Bovendien zijn ze heel goed voor ons immuunsysteem en zenuwstelsel. En ze zijn ook gewoon lekker!
Calorieën
Noten mogen dan wel lekker en gezond zijn, vergis je niet: ze bevatten veel calorieën, waardoor je er best niet in overdrijft als je op je lijn probeert te letten. Toch worden ze aangeraden als een lekker tussendoortje, omdat ze ook verzadigend werken. Een portie van 25 gram ongezouten, gemengde noten is ideaal.
Probeer ze zeker ook eens in desserts of hartige gerechten te verwerken: ze geven het een lekker smaakje en zorgen ervoor dat je minder snel honger zult krijgen!