Meest recente artikelen

Slanke cocktails maken: dit zijn onze beste tips

Schol!

  • Deel dit artikel:
Slanke cocktails maken: dit zijn onze beste tips Artikel

Heb je een cocktailavond gepland maar let je op je lijn? Geen probleem. Dankzij deze tips maak jij de lekkerste slanke cocktails. Santé!

Pers je eigen vruchtensap

Vruchtensappen uit de supermarkt bevatten vaak toegevoegde suikers. Pers daarom je citroen-, sinaasappel- en pompelmoessap gewoon zelf. Natuurlijk is niet elke vruchtensap even makkelijk zelf te maken (denk bijvoorbeeld maar aan ananas-, of veenbessensap). Koop die dranken dus gerust in de supermarkt, maar let er wel op dat je de ongezoete variant in je winkelwagentje legt.

Ook de perzikpuree van je bellini kun je makkelijk zelf maken. Ontdek hier hoe je het doet.

Ga voor light frisdranken

Gek op cuba libreLong Island iced tea of andere cocktails met frisdrank? Vervang je suikerrijke frisdrank dan eens door de lightversie. Wat wel belangrijk is om te weten, is dat lightdrankjes minder calorieën bevatten, maar niet per se gezonder zijn.

Water

Heb jij al eens gehoord van de skinny bitch cocktail? Je maakt ‘m door simpelweg je glas te vullen met ijs en spuitwater en 40 ml wodka en 10 ml limoensap toe te voegen. Lijkt dit je wat saai? Experimenteer dan eens met water met een smaakje, zoals kokoswater. Ook met thee kun je heerlijke cocktails op tafel toveren. Maak bijvoorbeeld eens een gin tea in plaats van een gin tonic of probeer deze rose icetea.

Kies je alcohol

Je vruchtensap en frisdrank vervangen door suikerarme varianten is een goed begin, maar het is vooral de alcohol in je cocktail die veel calorieën bevat. Kies daarom één soort alcohol per cocktail, en gebruik geen te grote hoeveelheden. Let ook op welke drank je in je cocktail doet. Zo bevatten dranken als cava, gin en wodka relatief weinig calorieën tegenover een drank als Baileys. Natuurlijk kun je ook altijd gaan voor een mocktail (een cocktail zonder alcohol).

Onze favoriete cocktailset

Nog geen cocktailtools in huis? In deze handige set vind je alles wat je nodig hebt: een barmaatje, shaker, barlepel en stamper. Shop ‘m in de Libelle Lekker Shop!

cocktailset Libelle Lekker Shop

Lees ook …

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

4x slanke cocktails en mocktails

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen