Meest recente artikelen

Vegetarische tafelgenoot? Hier hou je best rekening mee!

Slim

  • Deel dit artikel:
Vegetarische tafelgenoot? Hier hou je best rekening mee! Artikel

De tijd dat vegetariërs alleen een zielig slaatje kregen, ligt gelukkig ver achter ons. Ook met groenten in de hoofdrol kan je een aantrekkelijk bordje maken. Wel zijn er paar veggie-valkuilen waar we je voor willen waarschuwen. Het zou zonde zijn als al je moeite voor niets is geweest.

• Let op met bouillon
Voor vegetariërs gebruik je groentebouillon, geen kippen- of vleesbouillon. Klinkt logisch, maar wordt vaak vergeten.

• Geen gelatine alsjeblieft!
Nog zoiets waar je niet bij stilstaat: gelatine is van dierlijke oorsprong, gebruik dat dus liever niet in je desserts. Je kunt gelatine makkelijk vervangen door agaragar.

• Oestersaus en vissaus kun je beter vermijden, net als worcestersaus: die bevat ansjovis.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen