Meest recente artikelen

Droge witte wijn: wat is dat precies?

En welke gerechten bereid je ermee?

Droge witte wijn: wat is dat precies? Artikel

Je risotto, een fijne saus... daar heb je al eens een keertje droge witte wijn voor nodig. Maar wat is dat precies?

‘Droge’ witte wijn is jargon voor witte wijn die weinig suikers bevat. Geen zoete wijn, dus. Goede voorbeelden zijn chardonnay, sauvignon blanc, pinot blanc, viognier …  De meeste mensen drinken graag droge witte wijnen, maar ze zijn ook prima bruikbaar om een verfijnde, frisse toets te geven aan je gerechten.

Welke wijn moet ik dan kiezen?

Ga niet zomaar voor de goedkoopste droge witte wijn om mee te koken: kies altijd een wijn die ook lekker is om te drinken. Niet de allerduurste, natuurlijk, dat zou een beetje zonde zijn, maar wel altijd een wijn van goede kwaliteit. De smaak van de wijn is namelijk mee bepalend voor de smaak van je gerecht.

Kies bijvoorbeeld voor de wijn die je bij het gerecht zou serveren. Je hebt meestal niet zo heel veel wijn nodig in je gerecht, en zo past je begeleidende wijn zeker goed bij je maaltijd.

Sta je in de winkel en heb je geen idee welke wijn je moet kopen? Vaak staan er wat receptsuggesties op het etiket. Mocht je nog steeds twijfelen, vraag dan raad aan de verkoper – dat kan ook in de supermarkt!

In sauzen

Bij mosselen en vis

In stoofpotjes

In risotto

In soep

Bij gebraad

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!