Meest recente artikelen

Hoe breng ik meer groenten in mijn leven?

Want groenten zijn gezond

Hoe breng ik meer groenten in mijn leven? Artikel

Kom jij aan de aanbevolen 300 gram groenten per dag? Nog niet? Lees dan vooral verder, Karolien Olaerts deelt haar tips.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Een schijnbaar eenvoudige vraag: hoe breng ik meer groenten in mijn leven?"

"Volgens de voedingsdriehoek eet je dagelijks het best zo'n 300 gram groenten. Dat is op zich niet veel, en toch haalt maar 3 procent van de Belgen die norm. Voor best wel wat mensen is er dus inderdaad nog wat werk aan de winkel. Je groente-inname opkrikken kan op veel manieren. Via soep bijvoorbeeld. Ook al zijn de groenten gekookt en gemixt, soep is wel degelijk een leverancier van vezels, vitamines en mineralen en telt mee voor je groente-inname. Zorg voor een voorraadje in de vriezer voor op drukke momenten. Ook snackgroenten zijn een toegankelijke keuze: mini- komkommers, minipaprika's, kerstomaatjes, radijsjes… Of schil wat wortelen, snij ze in staafjes en zet ze in een bokaal onder water. Zo kun je ze ruim twee weken vers houden in de koelkast. Groentespreads zoals hummus met wat geroosterde pompoen of tomaat erdoorheen of een auberginespread zijn de perfecte dip om samen met je snackgroenten te dienen als een vullend vieruurtje of laatavondsnack. Maak hoe dan ook keuzes die je lekker vindt, dan is het veel makkelijker om ook echt nieuwe gewoontes te creëren."

Hier zijn alvast wat recepten met veel groenten van Libelle Lekker

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen