Meest recente artikelen

Hoeveel impact heeft een feestje op je gezondheid?

Alles om zeep, of toch niet?

Hoeveel impact heeft een feestje op je gezondheid? Artikel

Hoeveel kwaad kan die cocktail, dat ijsje, dat extra glaasje rosé nu écht? Karolien Olaerts stelt gerust.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

“Frietjes op een festival, een roseetje op een terrasje, een week niet sporten… Ik voel me dan erg schuldig. Maar hoeveel impact heeft dat eigenlijk?”

 Karolien: “Ik kan je geruststellen: géén! Gezondheid draait rond gewoontes op lange termijn: maanden, jaren. Imperfecties kunnen we perfect aan. Eens fastfood eten, wat alcohol drinken, een week overslaan in de gym: als het eerder uitzonderingen op de regel zijn, kan dat prima. Voel je dus niet schuldig als het eventjes niet lukt om gebalanceerd te leven. Sociale activiteiten en ontspanning zijn overigens óók superbelangrijk voor je gezondheid. De vijf Blue Zones, de gebieden op de wereld waar de meeste eeuwelingen leven, hebben onder andere gemeen dat er sterke sociale banden bestaan. Sociaal contact is onwaarschijnlijk belangrijk. Geniet dus van je avondje uit en ontspan. Na een week vettig eten op een festival zal je bij thuiskomst vanzelf naar meer voedzame kost grijpen. Volg dan de noden van je lichaam, zo val je zonder druk te leggen terug in je gezonde ritme.”

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen