Bonen-groentesoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bonen-groentesoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Traditioneel Toscaans

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de witte bonen een nacht in water. Maak de kool schoon en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de rozemarijn fijn. Snij het brood in dobbelsteentjes.

  2. 2

    Kook de bonen in ongeveer 45 minuten gaar in het weekwater.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en knoflook aan met de rozemarijn en de spekblokjes. Voeg de kool toe, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schep eenderde van de gare bonen met een schuimspaan uit de pan en hou ze apart. Pureer de rest van de bonen met het kookvocht in de keukenmachine. Voeg de bonenpuree bij de groenten. Giet er de groentebouillon bij en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg de rest van de bonen toe en kook ze even mee. Doe het brood in de pan en schep de soep even om. Breng op smaak met peper en zout en werk af met parmezaanschilfers.

  5. Tip

  6. 5

    In Toscane heet deze soep ’ribollita’. traditioneel wordt ze daags voordien klaargemaakt en op de dag zelf opgewarmd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de witte bonen een nacht in water. Maak de kool schoon en snij ze in stukken. Pel en snipper de ui en de knoflook. Hak de rozemarijn fijn. Snij het brood in dobbelsteentjes.

  2. 2

    Kook de bonen in ongeveer 45 minuten gaar in het weekwater.

  3. 3

    Verhit de olijfolie in een grote pan. Stoof de ui en knoflook aan met de rozemarijn en de spekblokjes. Voeg de kool toe, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Schep eenderde van de gare bonen met een schuimspaan uit de pan en hou ze apart. Pureer de rest van de bonen met het kookvocht in de keukenmachine. Voeg de bonenpuree bij de groenten. Giet er de groentebouillon bij en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg de rest van de bonen toe en kook ze even mee. Doe het brood in de pan en schep de soep even om. Breng op smaak met peper en zout en werk af met parmezaanschilfers.

  5. Tip

  6. 5

    In Toscane heet deze soep ’ribollita’. traditioneel wordt ze daags voordien klaargemaakt en op de dag zelf opgewarmd.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.