Recept

Minestrone met canellinibonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaanse canellinibonen lijken op onze witte bonen, maar zijn groter en hebben een nootachtige smaak. In Italië zijn ze erg populair. Bij ons vind je ze in blik in de supermarkt. 

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de uien. Maak de selder en de preiwitten schoon en snij ze in halve maantjes. Spoel de tomaten en snij ze in partjes.

  2. 2

    Verhit de olijfolie in een stoofpot. Voeg de ui, de preiwitten, de selder, de tomaten en de tomatenpuree toe en stoof aan. Blus met de bouillon. Laat 15 minuten koken en voeg dan de bonen toe. Laat nog 20 minuten koken.

  3. 3

    Kruid de minestrone met peper en zout en werk af met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Minestrone met canellinibonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!