Velouté van geroosterde aubergines
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Velouté van geroosterde aubergines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiders vissoepje

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en halveer ze. Pel en halveer de ui. Rooster de groenten goudbruin op de barbecue. Rooster ook de boterhammen (zonder korst) op de barbecue.

  2. 2

    Schraap het vruchtvlees van de aubergine uit de schil. Snij de gegrilde ui in stukjes. Doe de aubergine en ui met de sojamelk en visbouillon in een kookpan. Laat goed warm worden maar niet koken, en mix fijn. Zeef de soep en breng op smaak met misopasta. Meng goed.

  3. 3

    Doe de gegrilde boterhammen in een blender en mix fijn tot krokant broodkruim.

  4. 4

    Serveer het soepje in glaasjes en werk af met geroosterd broodkruim en bieslookringetjes. Lekker met geroosterd stokbrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en halveer ze. Pel en halveer de ui. Rooster de groenten goudbruin op de barbecue. Rooster ook de boterhammen (zonder korst) op de barbecue.

  2. 2

    Schraap het vruchtvlees van de aubergine uit de schil. Snij de gegrilde ui in stukjes. Doe de aubergine en ui met de sojamelk en visbouillon in een kookpan. Laat goed warm worden maar niet koken, en mix fijn. Zeef de soep en breng op smaak met misopasta. Meng goed.

  3. 3

    Doe de gegrilde boterhammen in een blender en mix fijn tot krokant broodkruim.

  4. 4

    Serveer het soepje in glaasjes en werk af met geroosterd broodkruim en bieslookringetjes. Lekker met geroosterd stokbrood erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.