Gegratineerde groentesoep
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde groentesoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onder een knapperig laagje

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de aardappelen. Spoel de selder en de prei. Snij alle groenten in stukjes. Pel en hak de ui.

  2. 2

    Stoof de ui en de groenten 5 minuten in een soeppan, in 2 el olijfolie. Doe er het kruidentuiltje bij en overgiet met 1 l water. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.

  3. 3

    Rasp de parmezaan. Snij het stokbrood in blokjes en laat ze lichtjes kleuren onder de ovengrill. Laat daarna de ovengrill aanstaan.

  4. 4

    Verdeel de soep over vuurvaste kommetjes en zet ze op een bakplaat. Verdeel de broodcroutons over de soep en bestrooi met parmezaan. Laat kleuren onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de wortelen en de aardappelen. Spoel de selder en de prei. Snij alle groenten in stukjes. Pel en hak de ui.

  2. 2

    Stoof de ui en de groenten 5 minuten in een soeppan, in 2 el olijfolie. Doe er het kruidentuiltje bij en overgiet met 1 l water. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.

  3. 3

    Rasp de parmezaan. Snij het stokbrood in blokjes en laat ze lichtjes kleuren onder de ovengrill. Laat daarna de ovengrill aanstaan.

  4. 4

    Verdeel de soep over vuurvaste kommetjes en zet ze op een bakplaat. Verdeel de broodcroutons over de soep en bestrooi met parmezaan. Laat kleuren onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.