Recept

Bisque of kreeftensoep

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Was je nog op zoek naar een feestelijke soep? Je hebt ze gevonden! Bisque is een kreeftensoep op basis van een fond van schaaldieren.

bereiding

  Voorbereiding

 1. 1

  Breng de visfumet aan de kook, dompel de levende kreeften met de kop naar beneden onder en laat gedurende een kwartiertje koken. Snij ondertussen de wortelen en ui fijn en snipper de knoflook.

 2. 2

  Fruit de groenten samen met de knoflook even in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en het kerriepoeder toe.

 3. 3

  Haal de gekookte kreeft uit de fumet en maak het vlees los uit het karkas. Het vlees kan samen met de bisque worden opgediend of kan worden bewaard voor een andere bereiding. Stamp het karkas fijn in een vijzel.

 4. 4

  Verhit in een pan de resterende olie en stoof er de fijngestampte schaal in aan. Flambeer met cognac. Schep het geheel over in een grote soeppan en meng met de gestoofde groenten.

 5. 5

  Overgiet de bereiding met de fumet waarin de kreeft gekookt werd en de witte wijn. Laat gedurende ongeveer 20 minuten sudderen op een zacht vuurtje en haal dan door een fijne puntzeef.

 6. 6

  Breng de bisque weer aan de kook en kruid met peper en zout. Werk eventueel verder af met een beetje room, wat stukjes kreeft en peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bisque of kreeftensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!