Recept

Velouté van witte asperges met zalm en croutons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wist je dat aspergekopjes minder gaartijd nodig hebben dan de rest van de asperges? Voeg ze daarom pas op het laatst toe aan je gerecht.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de zalm in een vuurvaste schotel en besprenkel met olijfolie en het sap van een halve citroen. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten marineren. Bak de zalm 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil de asperges met een dunschiller en breek het houtachtige gedeelte van de steel. Snij de kopjes van de asperges en stoof ze kort aan in een klontje boter met een paar eetlepels water. Kruid met peper en zout. Hou de kopjes apart voor de afwerking.

  3. 3

    Pel en snij de ui en de prei fijn. Snij de rest van de asperges in stukken. Schil de aardappel en snij in blokjes. Stoof de asperges, de ui, de prei en de aardappel kort in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en laat 15 à 20 minuten garen. Voeg de room toe en mix de soep glad.

  4. 4

    Snij het brood in blokjes en bak ze krokant in olijfolie.

  5. 5

    Leg een stuk zalm in een soepbord. Overgiet met de soep en werk af met de gebakken aspergekopjes, pompoenpitten, verse dragon en de croutons. Besprenkel eventueel nog met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Velouté van witte asperges met zalm en croutons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!