Bouillon met scampiballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bouillon met scampiballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een tikje Aziatisch

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bouillon: doe het spek samen met de suiker in een pan. Giet er 1 liter koud water bij. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen. Zeef de bouillon. Zet opzij.

  2. 2

    Maak nu de balletjes. Doe de scampi's, de lente-uitjes, de dooier, en de sesamolie in een keukenrobot en mix tot een pasta. Kruid met suiker, peper en zout. Rol balletjes en haal door het maïszetmeel. Klop het overtollige meel eraf. Leg de balletjes 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook en laat de balletjes, de scampi's en de vermicelli 5 minuten garen. Doe de spinazie erbij. Verdeel over soepkommetjes. Garneer met lente-ui en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de bouillon: doe het spek samen met de suiker in een pan. Giet er 1 liter koud water bij. Breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 30 minuten sudderen. Zeef de bouillon. Zet opzij.

  2. 2

    Maak nu de balletjes. Doe de scampi's, de lente-uitjes, de dooier, en de sesamolie in een keukenrobot en mix tot een pasta. Kruid met suiker, peper en zout. Rol balletjes en haal door het maïszetmeel. Klop het overtollige meel eraf. Leg de balletjes 30 minuten in de koelkast.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook en laat de balletjes, de scampi's en de vermicelli 5 minuten garen. Doe de spinazie erbij. Verdeel over soepkommetjes. Garneer met lente-ui en een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.