Gazpacho van courgette, venkel en chili-muntolie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gazpacho van courgette, venkel en chili-muntolie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets zo verfrissend als een koud soepje op een hete zomerdag. Deze gazpacho is gemaakt van courgette.

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette en venkel. Maak slierten van 1 courgette met behulp van een dunschiller. Zet opzij voor de afwerking. Snij de venkel en de andere courgette gelijke stukken. Pel en plet de knoflook. Schil de ui en snij 'm in gelijke stukken.

  2. 2

    Spoel en snij de chilipepers. Halveer en haal de zaadlijsten eruit. Snij in gelijke stukken. Pluk de blaadjes van de munt en hou er enkele opzij voor de afwerking.

  3. 3

    Verwarm 100 ml water en los het bouillonblokje erin op. Doe de stukken courgette, venkel, knoflook, ui, de helft van de munt, de helft van de chili, de helft van de olie en 1 el yoghurt, het water met bouillonblokje en nog 350 ml water in een blender en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Mix de andere helft van de munt, chili en olie glad voor de afwerking.

  5. 5

    Serveer de gazpacho ijskoud, werk af met een koffielepel yoghurt, enkele slierten courgette, 1 koffielepel chili-muntolie en een blaadje munt. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de courgette en venkel. Maak slierten van 1 courgette met behulp van een dunschiller. Zet opzij voor de afwerking. Snij de venkel en de andere courgette gelijke stukken. Pel en plet de knoflook. Schil de ui en snij 'm in gelijke stukken.

  2. 2

    Spoel en snij de chilipepers. Halveer en haal de zaadlijsten eruit. Snij in gelijke stukken. Pluk de blaadjes van de munt en hou er enkele opzij voor de afwerking.

  3. 3

    Verwarm 100 ml water en los het bouillonblokje erin op. Doe de stukken courgette, venkel, knoflook, ui, de helft van de munt, de helft van de chili, de helft van de olie en 1 el yoghurt, het water met bouillonblokje en nog 350 ml water in een blender en mix glad. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Mix de andere helft van de munt, chili en olie glad voor de afwerking.

  5. 5

    Serveer de gazpacho ijskoud, werk af met een koffielepel yoghurt, enkele slierten courgette, 1 koffielepel chili-muntolie en een blaadje munt. Kruid met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?