Recept

Pompoensoep basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pompoensoep maken is een van onze favoriete bezigheden in de herfst. En dit recept voor fluweelzachte soep is beslist een topper.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Schil de pompoen, de aardappelen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot, knoflook en groenten samen in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep goed om.

  3. 3

    Blus de groenten met de kippenbouillon en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Mix en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Verdeel de soep over de borden en schep er een lepeltje yoghurt bij. Garneer eventueel nog met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!